Wednesday, December 31, 2014

RHB Half Marathon 2015

Tahun 2015 aku akan tambah satu lagi jenis post iaitu Race Alert. Tapi post ni aku letak yang mana aku rasa nak join sahaja :)



RHB Half Marathon 2015
Date: 8th February 2015
Venue: Car Park A, Stadium Bukit Jalil 
Starting Time: 5.00am 
category: 21km (RM60), 10km (RM40) and 3km family fun run (RM30)
register here: myraceonline

RACE ENTRY PACK COLLECTION
The race entry pack collection can be collected at :
Date : 31 January – 1 February 2015
Venue : Paradigm Mall, Boulevard, Level G
Time : 10am – 10pm

** Info penuh klik sini.

- Tarikh tutup : 27 Januari 2015 atau kuota dah penuh.
- Ada timing chip
- Dapat t-shirt sehelai

Kalau aku sempat, nak register 21km. Lagipon dekat dengan rumah dan bulan Feb takde register mana-mana event lagi. 

Update :
Event registered :)




Running Medal 2014

Inilah hasilnya berlari di event2 pada tahun 2014. Total sebanyak 21 event. Medal disusun ikut turutan event dari kiri ke kanan.



1 x FM
5 x HM
1 x 25km
1 x 20km
3 x 15km
1 x 12km
2 x 11km ++
5 x 10km
2 x 8km

Total : 326.68km :)

Full event list sila masuk sini.

Sunday, December 28, 2014

Race Kit : MPIB Run 2015

Paginya ada event Newton Challenge Run kat Bandar Kinrara dan petangnya aku ke Lot10 untuk ambil MPIB Run kit. Event pertama 2015. Malas nak parking jauh-jauh, park kat parking Lot10 sahaja. Macam biasa bila ada update kat FB kata ramai orang beratur untuk hari pertama collection, aku akan datang pada hari berikutnya sebab mesti tak ramai orang. Dan satu lagi, mahalnya parking kat Lot10 ni. 45minit aku kene RM10.


Hampir tiada orang beratur dalam pukul 3-4PM. 


Kaunter buka banyak dan ramai orang tolong kat belakang.


Kit dan barang2 diorang kasik dalam plastik biasa sahaja. :(


Baju MPIB tahun ni. Dapat bib, guide book, voucher dan ang pau (dalam tu ada 4D jackpot la plak)


Bahagian belakang.


Bib aku.

Event di Padang Merbuk. Kalau calf kaki kiri aku masih lagi sakit, mungkin akan DNS. Semoga aku dapat berlari di MPIB Run ni :)

Event Day : Newton Challenge 2014

Event ni dekat je dengan rumah. So kalau tak masuk macam rugi je tapi aku masuk yang event 25km. Since dekat ngan rumah, pukul 4:30AM baru keluar rumah. Singgah kedai mamak sarapan dulu, pukul 4:50AM sampai di parking Giant. Bersiap-siap dan terus ke kawasan berhimpun. Terus jumpa kawan-kawan RKs.


Sebelum larian dimulakan, bergambar dulu.

Tiada apa yang disembangkan, cuma ucapan selamat berjaya diucapkan kepada kawan-kawan since route Newton ni berbukit bukau.

Tepat jan 5:30AM larian dimulakan.


Cuma dapat bersaing dengan rakan-rakan masa mula jer. Lepas tu kene tinggal. Hehehe.


Pace aku pada event ni.


Stat. Macam biasa cadence hancur sebab tak lari sepenuhnya. Lepas 5km buat run and walk. Lepas turun bukit tinggi yang pertama, calf dah buat hal. Sakit balik.


Route yang mencabar. Lepas ni aku akan selalu training kat sini :)



Lap aku yang slow.


Reward.


Saturday, December 27, 2014

Event Kit : Newton Challenge 2014

Berkesempatan collect race kit untuk event Newton Challenge 2014 di Paradigm Mall. Hari collection jumaat dan sabtu, Since jumaat ramai kata beratur panjang, tu yang datang hari sabtu, Tu pon pukul 3:00PM baru sampai sana. Tak ramai orang macam hari jumaat.






2 orang check nama kat laptop dan 3 orang tolong carik bib dan baju.


Kaunter untuk pasang rock tape free.


Since calf kaki kiri aku masih sakit dan bole plak pasang free, pasangkan ajer.


Barang-barang semua dmasukkan dalam plastik besar ni.


Dalam plastik besar tu dapat benda yg kat atas ni je. Seketul biskut, protein dan voucher keypower RM100. 


Bib aku untuk besok.

Dah ready untuk besok. Harap calf aku tak buat hal sebab nak kene panjat bukit banyak besok ni. 25km plak tu :)

Tuesday, December 23, 2014

Event Day : Cyberjaya Marathon Twincity 2014

Event kali ni takde target masa sangat sebab calf kaki kiri masih belum sembuh sepenuhnya. Pukul 3:45AM dah sampai kawasan event. Masa sampai, larian untuk 42km dah nak mula iaitu pukul 4:00AM. Sempat juga la bertemu rakan-rakan yang lari Full Marathon. Aku cuma masuk 21km sahaja. Mula dalam pukul 5:00AM.

Since Movecount still under maintenance, so aku capture dari Strava stat je la. 
Stat dari Strava pon lebih kurang je ngan Movecount sebab aku auto sync dedua ni.


Stat. Pace slow aje. Run and walk dengan sorang lagi rakan RKs aku. Aku kejar dia dan dia kejar aku. Ahahaha.


Route. Cyberjaya dan Putrajaya.




Lap. Makin lama makin slow. Sebab calf makin sakit. Tapi mampu lari sikit2 lagi.

Berjaya menamatkan larian bawah 3jam. Alhamdulillah.


Di garisan penamat selepas pecut last 100meter. Sampai nak crem kaki.

Hasilnya:


Medal dengan Saucony Kinvara2 Kona Edition aku. :)




Finisher tee. Sama je color dan design hadapan dengan vest event.


Tuesday, December 16, 2014

Race eCert 2014

Live Great Run



Penang Bridge International Marathon


PACESETTERS 3030 RUN



Makna Founder's Run


Putrajaya Night Marathon



2XU Compression Run




NMGalaxy 3rd Series Run 


Score Run 



NMGalaxy 2nd Series Run 


Malaysia Breakfast Day Run

Monday, December 15, 2014

Event Kit : Cyberjaya Marathon Twincity 2014

Bertempat di DPULZE Shopping Centre, Cyberjaya. Shopping mall yang baru. Since aku bekerja di Cyberjaya, jadi decide nak ambil hari bekerja. Date collection hari ahad dan isnin.

So pukul 11.30AM aku bertolak dari opis. Dekat je opis dengan DPULZE ni. Tolong collect sekali untuk kawan. Total amik dalam 5 race kit.

Sampai je shopping mall terus ke kawasan collection. Memula tunjuk nama kat kaunter hadapan untuk ambil no. bib. Bila diorang dah tulis no. bib atas kertas, kene pergi kaunter belakang untuk collect bib dan baju. Masa aku sampai tak ramai orang. Terserempak plak dengan geng RKs.


Kaunter yang ada screen monitor tu tempat nak check bib no.


Kawasan collect bib dan Baju. Model kita hari ni saudara Tengku.


Otai Tengku


Sunday, December 14, 2014

Event Day : GM Klang Run For It 8 2014

Bangun pagi pukul 3:45AM. Masa bangun tu hujan lebat la pulak kat rumah. Adus terasa malasnya nak gi lari kat Klang. Nasib baik aku ada hold race kit kawan. Kalau tak memang sambung tidur. Pukul 4:20AM gerak dari rumah dan pukul 4:40 dah sampai GM Klang. Sampai je sana dah jumpa rakan2 RKs. Pastu bagi race kit kat kawan dan terus berhimpun kat kawasan GM.


Sebelum mula. Picture taken from Essy Choo. 

Padahal kaki aku tak baik lagi. Sakit kat calf kaki kiri. Aku main belasah je lari. Nasib baik tak injured teruk lagi.


Pace untuk event ni. Kaki masih ok masa km9, lepas tu terus makin sakit. Terpaksa walk and run.


Cadence mmg hancur la kalau walk and run.


Map larian. Yang tak best route ni, masa lari di beberapa kawasan ada bau kurang menyenangkan. Bau bangkai binatang banyak sangat.




Laps. Pace makin lama makin slow. Hahaha. Dan satu lagi peringatan untuk diri sendiri. Pastikan makan pada malam sebelum event. Aku just makan roti sahaja malam sebelumnya dan sarapan pon roti juga. Lepas km10, terasa lapar sangat. Makan power gel pon tak dapat tampung kelaparan aku. Memang tak selesa kalau lari lapar dan kaki sakit. Hahhahha.

Untuk event ni, disediakan 5 water station sahaja iaitu setiap 4km. Note untuk aku kalau event yang ada 5 water station untuk 21km, kene bawak belt yang ada air. Dahaga lain macam. Selalu setiap 3km ada water station.

Dan event ni takde timing chip untuk masa. Diorang just kasik riben untuk track peserta. Memula sebelum start dapat satu warna merah, pastu warna kuning dan last warna hijau.

Lepas sampai garisan penamat, terus amik cert dan medal.


Cert.


Reward untuk 21km. Medal.




Finisher tee.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...