Sunday, February 8, 2015

Event Day : RHB Half Marathon 2015

2nd event dan 1st HM untuk tahun 2015. Disebabkan event di Bukit Jalil, so pukul 4AM baru keluar rumah. Dalam pukul 4:15AM dah sampai parking. Bersiap dan terus ke kawasan berhimpun mencari kawan2 RKs. Jumpa jugak diorang sebelum larian.


Bergambar sebelum larian.


Dalam kawasan menunggu. 

Tepat jam 5:00AM larian dimulakan. 


Stat larian hari ini. Ada perkembangan.


Stat.


Map.




Memula pusing keliling stadium sejauh 1km dan seterus keluar menuju Astro. Kemudian pusing ke kawasan stadium dan menuju ke Gereja. Pusing sampai ke IMU dan menuju ke laluan bawah MEX. Surau disediakan di KM13 iaitu dibawah laluan MEX. Lepas pada bawah laluan MEX, aku dah tak tau apa nama tempat. Tak pernah lalu lagi. Tapi kawasannya berbukit bukau. Memang aku pancit lepas KM15.


Usha pace aku. Lepas KM15 terus hancur. Kene berlatih lagi nih.







Setelah 2jam 40minit, aku berjaya menamatkan larian. Hasilnya :


Tapi medal takde tulis kategori. Tapi aku berjaya memperbaharui PB utk HM.. Berpuas hati dengan larian hari ni. Cuma aku kene tingkatkan lagi latihan supaya dapat berlari dengan konsisten.




Macam biasa lepas berlari bergambo ramai2.




Gambar wajib.


Setiap peserta dapat sling beg RHB :)




So far takde nak komplen sangat event ni. Semua ok.

Yang Best :
- Mobile toilet ada di setiap WS.
- Traffic yang lancar.
- Minuman yang mencukupi.
- Ada pisang bila tamat.
- Surau disediakan di KM13.
- Ramai marshal.
- Ada ais krim dan banyak makanan lagi.

Update official result.




Klik sini untuk usha result.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...