Tuesday, November 25, 2014

Event Kit : Putrajaya Urban City Run 2014

Yeah.. Berlari dia celah bangunan. Macam lain sikit event kali ni. Tu yang register. Ahad lepas gi amik race kit kat Perbadanan Putrajaya.


Dapat dalam beg cam kat atas.


Baju bahagian hadapan.


Baju bahagian belakang.


Senaskah majalah.

Dapat baju, bib dan majalah je kali ni. Larian 15km. 

Monday, November 17, 2014

Event Day : Penang Bridge International Marathon 2014

Pertama kali join event PBIM nih. Berlari di atas Jambatan Kedua Pulau Pinang. Hari sabtu tengah hari dah ada di Penang. Masuk Penang ikut feri.



Macam biasa la. Kalau masuk Penang tak makan Pasembur memamg rugilah. Pukul 3.30PM kitarang dah check in kat Vistana Hotel.Shutter dari Vistana ke kawasan perhimpunan di JK2PP dikenakan RM12 sehala. So aku ambil sehala sahaja. Pergi sahaja. 

Pukul 1.30AM kitarang dah tunggu van depan Vistana hotel. Jarak hotel ke JK2PP dalam 5-6km. 


Suasana di Starting line dalam pukul 1.50AM.


Posing dulu sebelum ramai orang.


Sempoi abis starting line. Tak rupa macam experience organizer. Cikai giler.


Sunday, November 9, 2014

Event Day : Live Great Run 2014

Hari ni tumpang kawan ke Manara Matrade sbb aku tak tau jalan. Pukul 5.20AM dia dah pickup aku kat rumah. Singgah solat subuh dulu kat Masjid Wilayah dalam pukul 6AM. Ingat nak parking dalam Masjid Wilayah, pusing punya pusing terus ke exit keluar Masjid. So lajak ke depan sikit tgk ada kawasan parking kat Medan Makan. Kitarang park sana jer. Jalan kaki dalam 10minit dah sampai pintu masuk Menara Matrade. Terus menuju kawasan berhimpun. Tengok dah ramai orang dah. Masa ni dah pukul 6.50AM. Tak sempat nak bergambar masa starting. Sempat jumpa 2-3 orang geng RKs.

Tepat jam 7AM larian dimulakan. Mengambil masa hampir seminit untuk sampai ke garisan permulaan. 


Pace hari ni. Ada laju skit sebab push sikit sebab nak buat PB untuk 10km.


Still cadence hancur sebab ada jalan lepas 5km.


Route hari ni.


Lap. Lepas 10km dah semput terus sebab push masa km8 dan km9.


Thursday, November 6, 2014

Event Kit : Live Great Run 2014

Tempat collection di Great Eastern Mall di tengah Bandar Kuala Lumpur. Alang-alang dah jejak kaki kat KL ni, terus singgah collect race kit. Parking memang susah. Masuk sampai level P4 pon takde parking. Parking block kereta orang sahaja sbb sekejap je nak ambil race kit ni. Tempat collection kat level G. Kene naik lif. Keluat lif dah nampak dah kawasan collection kat tengah-tengah.


Depan pintu lif level G.


Keluar lif dah nampak kawasan collection.




Beratur nak ambil kit.


Ada gerai Keypower dan ACAC.


Diorang kasik beg kertas sahaja. Dalam tu ada baju, bib, buku panduan dan pelbagai voucher.


Baju brand Newton warna kelabu.

Race kit collection sampai hari sabtu ni. Hari ni hari pertama. So jgn lupa collect race kit ya runners. Jumpa ahad ni di Bangunan Matred :)

Monday, November 3, 2014

My 4th shoes - Saucony Kinvara 5 Kona Edition

Selepas cuba kasut Kinvara 3, aku dah mula minat dengan brand Saucony ni terutama model Kinvara. Lepas tu diorang ada keluarkan Kivara5 Edisi Kona, aku dah shook abis. Tapi tak masuk Malaysia la pulak. One day wife aku tanya nak tak kasut edisi Kona ni. Aku cakap nak ler dan lepas pada tu dia terus usha bila diorang start jual kat online store. 1st day Saucony website US open for order, wife terus beli guna service ComGateway. Semalam kasut dah sampai office dia. Hati dah girang dah masa tu.


Gambar pertama wife hantar masa dah sampai office dia.







Ni gambo dia snap masa dah bawak balik rumah :)

Dah sampai rumah je, dah tak sabar nak test run. Hasilnya aku lari 4km.


Hasilnya memang mengancam. Ringan giler dan ada padding kat belakang. Berbanding Kinvara3, padding kurang skit. Material pon macam best sikit. Tapi color mmg aku suka. Lava color. Lagi sati yang aku suka dia ada PRO-LOCK.. Untuk ketatkan kawasan mid foot. Nak komen banyak2 tak reti sebab tak pandai lagi nak menilai kasut. So far dah guna 4km.. mmg rasa lain la dari Kinava3. Lagi best :)

Anyway, thanks to my wife Fazelina Zainal for belated birthday gift.

Sunday, November 2, 2014

Event Day : PACESETTERS 3030 RUN 2014

Dengan berbekalkan bekalan tenaga yang tak cukup tidur, aku berjaya memaksa diri dan menamatkan larian 21km untuk event ni. Crazy Back to Back (Lepas ni takmau dah). Lepas balik dari larian Makna, pukul 1.30AM baru masuk tidur dan pukul 3.40AM dah bangun. End up pukul 5AM dah sampai padang merbuk. Event kali ni ramai geng RKs join dan gambar pon banyaklah.


Geng2 20km.

Event ni ada 3 category. 30km, 20km dan 10km. Aku join 20km sahaja. Lagipon aku dapat free slot untuk event ni. Menang share contest. So 20km start pukul 6AM.


Pace hancur. Nak sangat buat B2B. 


Stat.


Route mencabar. Mendaki bukit jer. Bagi aku event ni lagi susah dari 2Xu.


Lap. Memang hancur. Hanya bole bertahan 10km sahaja. Lepas tu banyak jalan. Kalau route banyak bukit ni mmg kaki tak tahan. Masa lepas km13, paha dah start nak crem. So banyak berjalan dan lari slow2.

Tapi aku berjaya menghabiskan larian 21km walaupon terasa penat dan mengantuk.


Ni rupa aku masa km17. Penat sangat. Muka pon dah down. Kaki dah sakit sangat.


Tapi bila abis, ni rewardnya :)

Macam biasa lepas lari kene la bergambar.





Gambo lain klik sini.

Ini antara event yang best walaupon route nya yang berbukit. Traffic lancar, water station yang cukup dan mobile toilet ada setiap water station. Sebelum start race ada pisang untuk sarapan. Abis lari dapat pisang dan tembikai.. dan banyak lagi. Good job Pacesetters team.

Finisher tee.


Cilok gambar dari Juniza Nasir :)


Update:
Result



No. 193 dari 225 untuk 20km Men's. Ok la janji bukan last. Kaki sakit punya penangan.

Event Day : MAKNA Founder's Night Run 2014

Yeah lari malam lagi di Putrajaya. Kali ni untuk event charity. MAKNA Founder's Night Run 2014 yang bertempat di WATER SPORTS COMPLEX, PUTRAJAYA, PRESINT 6.


Event kali ni tak ramai geng RKs join so kurang la gambar dan pixman pon tak ramai sangat. Lari hari ni just nak teman kawan aku Armi yang pertama kali nak lari 15km. So just nak pace dia dan lagi satu besok paginya nak lari lagi untuk event pacesetters 20km.

Ni jer gambar yang ada sebelum start event. Bersama otai Marathon GME. Gambar dari pixman takde langsung.. Hahaha..

Kelam kabut skit persediaan untuk event kali ni. Wife tolong hantarkan ke Putrajaya. Sampai je kene jalan jauh untuk sampai ke kawasan berkumpul. Dan tak ramai yang aku kenal. So lepak sorang2 sampai kawan lain sampai. Tepat jam 8PM je, larian dimulakan.

Pace hari ni. Slow2 ajer.

Stat. Cadence hancur.. 

Kawasan laluan. Banyak mendaki bukit yang mendatar. Tapi berjaya buat non-stop every 3km.

Lap aku. Makin lama makin slow. Sebab teman kawan.

Reward untuk 15km :)

Lupa nak ambil gambar goodies beg. Banyak barang dapat. Tu yang aku suka masuk event charity ni.

Bagi aku event kali ni smooth. Traffic lancar, water station cukup dan mobile toilet je yang kurang. Dan paling tak best, masa nak sampai finising line, ada orang pengsan. Medic tengah buat CPR. Semoga perserta tersebut selamat. Tak dengar cerita atau berita pasal perserta tu lepas event.

Lepas lari tak tunggu lama, terus cabut. Kawan aku yang pertama kali buat 15km tu dah tak bole drive kereta dah. Kaki lenguh. So aku tolong drive sampai Cyberjaya. Gi makan Nasi Kandar dulu di Cyberjaya sebelum pulang untuk merehatkan diri.

Sekian untuk event kali ini.

Update:
Result bole klik sini.



No. 293 dari 364.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...