Sunday, November 9, 2014

Event Day : Live Great Run 2014

Hari ni tumpang kawan ke Manara Matrade sbb aku tak tau jalan. Pukul 5.20AM dia dah pickup aku kat rumah. Singgah solat subuh dulu kat Masjid Wilayah dalam pukul 6AM. Ingat nak parking dalam Masjid Wilayah, pusing punya pusing terus ke exit keluar Masjid. So lajak ke depan sikit tgk ada kawasan parking kat Medan Makan. Kitarang park sana jer. Jalan kaki dalam 10minit dah sampai pintu masuk Menara Matrade. Terus menuju kawasan berhimpun. Tengok dah ramai orang dah. Masa ni dah pukul 6.50AM. Tak sempat nak bergambar masa starting. Sempat jumpa 2-3 orang geng RKs.

Tepat jam 7AM larian dimulakan. Mengambil masa hampir seminit untuk sampai ke garisan permulaan. 


Pace hari ni. Ada laju skit sebab push sikit sebab nak buat PB untuk 10km.


Still cadence hancur sebab ada jalan lepas 5km.


Route hari ni.


Lap. Lepas 10km dah semput terus sebab push masa km8 dan km9.






Dalam km5.6, ada persembahan gendang kat water station. Ni sebelum lompat halangan.


Thanks Abg Abdul Wahid sbb berselfie ngan kite.




Ni lepas lompat halangan dan sblm Abg Wahid tinggalkan aku. Hehehe.


Reward untuk larian 12km.


Dapat perbaiki PB aku untuk 10km. Ini based on Nike App.


Menuju ke garisan penamat.


Lepas garisan penamat :)



Unofficial result.



Masa lepas sampai garisan penamat, terus amik medal dan pisang. Pusing-pusing. Gi beratur amik corn flake, air Yakult dan Tauhufa. Dalam 30 minit gak la mencarik kawan-kawan RKs. Akhir jumpa diorang kat kawasan medic tent.

Cam biasa kene la bergambo dulu.












Goodies Bag. Photo from Kian Au.


Keseluruhannya, LGR amat baik penganjurannya, Water station setiap 3km dengan 2 mobile toilet (untuk lelaki dan perempuan), trafik yang lancar dan hiburan yang lengkap.

Tahniah kepada semua, baik volunteers, photogs, runners, pasukan medik, keselamatan dan semua yg terlibat. Jumpa lagi di LGR 2015, dan selamat berjaya kpd yg akan ke PBIM minggu depan. 

Update official result.


No. 724 dari berapa tak tau :)

2 comments:

  1. Tahniah. Seronok dapat jumpa rakan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la gme.. Event kali ni mmg best.. ramai kawan2 dan dapat bersaing masa lari. Paling best bila nak masuk kawasan u-turn. Bertegur sapa sambil memberi semangat :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...