Monday, November 3, 2014

My 4th shoes - Saucony Kinvara 5 Kona Edition

Selepas cuba kasut Kinvara 3, aku dah mula minat dengan brand Saucony ni terutama model Kinvara. Lepas tu diorang ada keluarkan Kivara5 Edisi Kona, aku dah shook abis. Tapi tak masuk Malaysia la pulak. One day wife aku tanya nak tak kasut edisi Kona ni. Aku cakap nak ler dan lepas pada tu dia terus usha bila diorang start jual kat online store. 1st day Saucony website US open for order, wife terus beli guna service ComGateway. Semalam kasut dah sampai office dia. Hati dah girang dah masa tu.


Gambar pertama wife hantar masa dah sampai office dia.







Ni gambo dia snap masa dah bawak balik rumah :)

Dah sampai rumah je, dah tak sabar nak test run. Hasilnya aku lari 4km.


Hasilnya memang mengancam. Ringan giler dan ada padding kat belakang. Berbanding Kinvara3, padding kurang skit. Material pon macam best sikit. Tapi color mmg aku suka. Lava color. Lagi sati yang aku suka dia ada PRO-LOCK.. Untuk ketatkan kawasan mid foot. Nak komen banyak2 tak reti sebab tak pandai lagi nak menilai kasut. So far dah guna 4km.. mmg rasa lain la dari Kinava3. Lagi best :)

Anyway, thanks to my wife Fazelina Zainal for belated birthday gift.

1 comment:

  1. Saya ada cuba surf saucony official website tp tak dinyatakan international shipping. So, how can i get and buy saucony shoes?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...