Saturday, September 13, 2014

Event day : Saucony Running Clinic 2014 -3rd Session (Easy Run)

Long Slow Distance – An easy run that covers long distance to build both physical and mental strength. Physically to strengthen the leg through the distance covered, to engage fat building phase and to build endurance. Spending long time on the road helps in building mental strength as running does involve spending long hours on the feet for long hours. Should be done in a very comfortable pace where talking is still possible. Targeted distance should be 15KM and above.

Untuk sesi yang ke-3 ni, just buat easy run sahaja (LSD). Bertempat di Padang Merbuk. Clinic start pukul 7:00AM. Macam biasa our trainer Jason dan Frank akan buat stretching dulu. Pastu terus mulakan larian. Lead by Frank. 





Pace slow ajer. Easy run maa. Tapi aku suka run kali ni. Bole buat non-stop selama 3.7KM dan lepas rest bole sambung 3.7KM balik non-stop gak. Berbukit jugak route dia.


Stat macam biasa la. PTE 5.0.


Map.


Lap 4 jadi 12min sebab lepak lama kat tempat rest. Pada mulanya nak join group yang lari jauh skit dalam 12km, tapi disebabkan kaki tak mengizinkan. Bawah pelipat kaki still sakit. Terus patang balik lepas minum. 

Bila buat 7km sahaja, so lama skit la lepak sementara tunggu geng2 yang lari 12km sampai. Sempat la sembang2 dan tanya tips dari Jason.

As usual lepas semua orang sampai, ada sesi kasik voucher dan cabutan bertuah. Sekali lagi nama aku naik, tapi disebabkan dah pernah dapat sesi yang lepas, so kasik pada yang tak pernah dapat lagi la.


Selfie dengan geng RKs.


Dengan Trainer.. Jason dan Frank.


Terserempak dengan geng RKs lain yang buat secret training :)


Peserta untuk sesi kali ini.


Macam kenal je baju saper.. heheh

Nak usha gambar lain, klik sini.

4th sesi bertarikh 4th Oct. Iaitu sehari sebelum Raya Haji. Bertempat di Taman Bukit Jalil. Jumpa lagi di sesi yang ke-4.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...