Sunday, June 8, 2014

Event day : Score Run 2014

Walaupon event kat Padang Merbuk, tapi tak perlu pegi awal sebab event untuk 10km start pukul 7AM. Yang race 15km saja start pukul 6.30AM. Bangun lewat skit hari ni. Pukul 5AM. Macam biasa kalau event kat KL ni, Armi mesti tumpang aku. Pukul 5.30AM gerak dari rumah. Pukul 5.50AM gerak dari Petronas sebab Armi sampai lambat. Parking tempat sekalu dekat dengan Masjid Bukit Aman. Kali ni parking dalam kawasan masjid. Solat dulu pastu terus gerak ke Padang Merbuk dalam pukul 6.40AM.

Sampai je kawasan Padang Mebuk, penganjur dah panggil untuk event 10km. Tapi kali ni starting line kat atas bukit.


Sampai je dah ramai orang. 

Macam biasa. Sebelum start kene bergambo dulu.


OTW ke kawasan start.


Dengan Armi.


Pace larian aku hari ni. Lambat skit sebab temankan Armi sampai km ke-4. Saja je tolong Armi. Bila dia dah x larat baru aku run sendirian sampai abis.


Stat larian. Ada peningkatan. 10km laju 2min dari larian Bomba itu hari.


Map untuk larian 10km.


Reward lepas lari 10km.

Dan lepas lari, masa untuk bergambarlah.


Ex-UTM AC97


Muka puas berjaya habiskan 10km.


Bergambar di garisan penamat.


Geng kaki silang. 

Takde aper nak komplen event ni. Yang bestnya km1 dah ada water station. Hik Hik Hik. Distance pon dapat 10km. Tak silap, yang 15km punya x cukup km. Kurang dalam berapa ratus meter. Tapi route kali ni memang mencabar. Bukit bukit dan bukit. Ha ha ha ha.

Alhamdulillah dapat buat 10km bawah 1jam 20minit.





Dengan geng2 FB Running Kaki.

Sebenarnya ni 1st event aku lari pakai Vest. Dan 3rd event pakai timing chip. Tunggu official time saja. :)

Gambar dari photographer.


Starting Line.


Nampak kamera kene la buat aksi. Aku dan Apam.


Besonya gambo..




Di KM3.5... 











Dekat dengan finishing line.



Official result dah keluar. Aku rank 330 dari 656 orang untuk kategori Man Open. Ok la.. macam biasa rank tgh2.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...