Friday, June 27, 2014

2nd Time Trail run di Tmn Wawasan Puchong

Ni kali ke-2 aku cuba buat trail run. Macam biasa nak naik kat Puchong Wawasan kene ajak kawan aku yang duduk kat sana. Takut sesat atas sana. Ni rasanya dah hafal dah jalan kat sana. Hari ni aku balik awal kerja sebab ada urusan bank. Sampai je kat rumah dalam pukul 4PM, rasa macam nak buat trail run. Msg kawan aku Din, dia ada kat rumah. Apa lagi, terus ajak buat trail run kat Puchong Wawasan.

Nak pegi ni alamatnya :

Jalan Wawasan 5/1
Pusat Bandar Puchong, 47100 Puchong, Selangor

3.025011, 101.628995


Buat trail run ni bukan macam road run. Kene panjat bukit, adoi.. HR aku terus naik 90%. Most of the time jalan je. Lari sikit2 sahaja. Tu pon kat kawasan flat. Cuba gak nak lari bila panjat bukit, hush penat kaki ni beb. Dan lepas dapat tip berguna dari Din, baru leh panjat bukit dengan selamber. 



Pace aku hari ni.



Stat


Map


Lap aku.

Rupanya main trail ni bukan usha pace kita. Trail kira ngan masa. Lain plak. Tapi pengalaman lari trail ni mmg mencabar. Ni baru 3.77KM. Bayangkan kalau yang 50KM. Adus. Lepas ni nak cuba Bukit Gasing atau Kiara plak. Maybe lepas beli kasut Trail. Skang ni aku belasah pakai kasut Mizuno Waze Rider 15 aku. Tak hujan ok la. Kalau hujan kang licin.

Usha sini nak tgk citer 1st time buat Trail Run kat Puchong Wawasan ni.

2 comments:

  1. fuhhh layan marathon. Aku nak lari keliling tasik titiwangsa pun semput

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum marathon lagi.. baru dok cuba bawah 15km.. Sept nnt layan FM.. heheheh

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...