Thursday, April 24, 2014

Cara larian yang betul

Disebabkan aku pon masih belajar dan macam biasa cari la tip-tip yang berguna kat youtube. Jadi aku letak kat sini supaya senang aku nak refer balik nanti. Tak perlu nak buka youtube dah :)

1. Lari bila landing tu jangan landing di tumit. Landing di bahagian depan tapak kaki.
2. Bila lari pandang ke hadapan dan jangan tunduk, Oksigen susah nak masuk nanti
3. Kurangkan bunyi masa landing. Kalau bole light saja bunyi tu.












DO
- Land on a flat foot
- Run vertically
- Ease on it

DON'T
- Thump
- Overstride








Aku dah start tukar cara lari tapi biasa la bila dah habit memang lambat sikit la nak betul. Memula terasa janggal skit.. Lama-lama akan biasa la.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...