Wednesday, April 9, 2014

Suunto Ambit2S dalam genggaman

Lambat sangat Ambit2R nak sampai Malaysia dan aku dah tak sabar, beli terus Suunto Ambit2S. Lepas ni dah x payah aku guna app kat phone lagi. Phone guna untuk dengar lagu je. 

Harga sebenar : RM1699
Lepas tawar menawar : RM1400
Lokasi : Sunway Pyramid
Warranty : 2 tahun


Terus pakai bawak gi opis. Hehehe

Balik keje tak sabar nak test jam ni. Sekali pukul 3.00PM hujan lebat la pulak. Nasib baik pukul 6.00PM hujan dah berhenti. Sampai je rumah pukul 6.15PM, terus tukar baju dan jalankan aktiviti. Ingat Ambit2S ni bole pakai HR belt Dual. Sekali tak bole lah. Kene pakai HR belt ANT atau ANT+.

Benda pertama calibrate compas dulu. Dah ok semua terus masuk sport mode. Hari ni test buat dalam 3KM je. Gambar bawah capture dari Movecount lepas sync. Lengkap dan bole buat analisis.


Slownya aku lari :)


Bole tengok graf.


Pace pon ada.

Ada banyak lagi info. Aku malas nak capture semua. Hhahaha.. Nak tau kene beli Suunto yg ada GPS lah.

Nak tau detail pasal jam ni bole baca kat sini. Dia cerita panjang lebar pasal jam ni.

*** FYI.. Jam ni hadiah dari bini aku.. ehheheh

Update : 4/10/2014
- Lepas guna satu hari + berlari selama 22 minit (guna GPS dan HR).. Bateri drop 10% sahaja.

Update : 4/12/2014
- 4 hari guna + berlari 22minit + 24 minit (guna GPS dan HR).. Bateri tinggal 74%.

Update : 4/13/2014
- 5 hari guna + berlari 22minit + 24 minit + 1 jam 25 min (guna GPS dan HR).. Bateri tinggal 50%.

Update : 15/4/2014
- 7 hari guna + 2 jam 49 minit (guna GPS dan HR).. Bateri tinggal 37%

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...