Sunday, August 31, 2014

Event Day : Summernats11.08KM Merdeka Run 2014

Alhamdulillah dapat juga join Larian Merdeka 2014 di Litar F1, Sepang. Memula macam takde harapan sebab wife ajak gi melancong, sekali dia kene kerja dan standby. So apa lagi, cargas la.

Bangun awal sangat hari ni. 4:00AM. Pukul 4:30AM dah gerak dari rumah. Tak nak lewat sebab tak pernak masuk Litar Sepang dan tak tau nak parking kat mana. End up pukul 5:20AM sampai kawasan parking. Masa tu tak ramai orang lagi. Nak masuk parking kene bayar RM10. Mahalnya. Lepas dah parking, tgk penuh dengan geng-geng basikal. Tanpa buang masa, bersiap dan makan Hammel Gel sepeket. Sebab tak beli sarapan hari ni. Dari parking, ada la dalam 1km jalan nak ke pintu depan.


Lega sampai pintu depan ada geng RKs. Runner tak perlu tunjuk ticket masuk. Just pasang bib saja. Takde bib kene tunjuk ticket.

Dalam pukul 6:20AM kami bergerak masuk ke dalam. Rupanya kene jalan dalam 1.4KM lagi untuk sampai ke kawasan litar. 


Siap kene masuk terowong nak lintas ke kawasan pit. Ni antara geng2 RKs.


Selfie dalam torowong dulu.


Masa ni dah excited dah. Ni masuk kawasan pit. Kene jalan ke hujung pit sebab start kat situ.


Sebelum start. Bergambo dulu.

Larian dimulakan pada pukul 7:07AM selepas geng-geng basikal dilepaskan. Runners lari di bahagian kanan trek dan cyclist plak bahagian kiri. Berkongsi trek selama 2 jam. Acara ni cuma 2 jam sahaja.


Pace aku hari ni.


Stat.


Map. Lari 2 loop.


Lap untuk 10km. Hari ni buat 1jam 11minit 15saat.

Lepas 10km je aku berjalan je sampai penamat. Macam biasa lepas lari kene la bergambar.





Baru je lepas keluar dari trek.


Aksi kepuasan.


Lepas tu masuk balik trek. Semata-mata nak bergambar.


Melepak atas trek.


Selfie dengan ex-uni.


Selfie dengan officemate.


Officemate. Mehdi.


Dengan geng2 RKs.


RKs.


RKs.

Gambar dari photographer.


Starting Line.









Disebabkan event ni free je, so tak bole nak komplen la walaupon ada kekurangan :

1. Atas trek, takde toilet. Kalau nak terkencing adus..
2. Water station guna cawan polisterin. Tak bagus.
3. Kurang selesa sedikit sebab berkongsi trek dengan geng basikal.

Lain ok je. Sekain :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...